Omdömen

" Fantastiskt kunnig och kreativ trädgårdsdesigner som hjälper villrådiga husägare att planera trädgård både på kort och lång sikt."

" Hon lyssnade på våra önskemål, våra intressen. Resultatet blev ett wow och vi är mycket nöjda med att ha anlitat Rödhakens Trädgård."

"Vi är jättenöjda med Sofias arbete med vår trädgård. Allt från hennes sätt att lyssna in önskemål och våra idéer till ritningar & verkställande!" 

Abbekås

Ett nybyggt hus i södra Skåne går från en jordplätt till en personlig men lättskött trädgård med olika platser att vistas på. Sol- och skuggplatser kombineras för att få en behaglig trädgård att kunna njuta i hela  året.  


Kävlinge

Ett nybyggt familjehus en bit utanför Lund där enbart några grannar satt häck. Resten var grunden till gräsmatta och infart. Ett vitt papper att måla på kan man säga, så spännande! Ägarna önskade en blandning av modernt och lättskött men också rabatter och lite åt det engelska hållet.


Höllviken

En trädgård i ett bostadsområde i Höllviken. Baksidans nya uteplats behövde en förlängning och en samhörighet med trädgården. En rund plattläggning med insynsskydd från vägen och vindskydd. Torktåliga växter till den sandblandade jorden och nya träd som livar upp i trädgården. Små ändringar som gör trädgården mer levande med ändå lättskött. 


Värmland

En nyinköpt sommarstuga i Värmland var i behov av förnyelse i trädgården. Trädgården skulle vara lättskött och planerad så att den är som vackrast under sommarmånaderna då den används. Efter att ha fått skickat bilder, beskrivning och önskemål var ritningen snart klar.


Holmanäs Gård

Utanför Höllviken ligger Holmanäs gård. En kringbyggd gård med en privat huvudbyggnad med egen trädgård bakom. Den ena ladan är ombyggd till en festlokal och helgerna är bokade med bröllop och andra tillställningar. De vackra byggnaderna med den fantastiska allén som leder in till innergården behövde en lika vacker trädgård.

Framsidan får en ny parkering och en plats för vigsel under körsbärskronor. Innergården rustas upp mer och den privata baksidan får en pool med ett stort trädäck med grillplats och ett orangeri med utsikt över sädesfälten.

http://www.holmanas.se/


Svedala

En familj utanför Svedala behövde hjälp att få ihop framsidan av deras sluttande trädgård. De skulle bygga ett garage och ville få det att gå ihop med trädgården samt få mer odlingsmöjligheter. Detta resulterade i ett garage med ett tillhörande växthus med odlingsmöjligheter intill. Sluttningen får tydliga avdelningar likt trappavsatser och en större uteplats skapas med stenläggning med plats för umgänge och lek.


Malmö

Lite utanför Malmö ligger detta nybyggda hus med en stor trädgård. Trädgården behöver delas upp i olika rum och anpassas efter familjens ettåriga dotter som vill ha plats för lek.


Bjärred

Framsidan i Bjärred var i behov av en renovering. En stor björk hade precis tagits ner och tomma luckor behövde fyllas för att minska ogräs och minimera skötseln. Plattorna lades om och en sittplats skapades. Perenner med lång blomtid valdes som lockar både fjärilar och bin. En Ullungrönn placerades där björken stod innan för att skapa en grön krona med sprakande höstfärger och bär som uppskattas av fåglar.


Alingsås

Ett nybyggt hus intill en sjö nära Alingsås behövde tåliga växter för karga förhållanden. Perenner som klarar sol, blåst och torka sattes in för att skapa mjuka kontraster till de hårda materialen och som är vackra året runt.

.