Holmanäs Gård

Utanför Höllviken ligger Holmanäs gård. En kringbyggd gård med en privat huvudbyggnad med egen trädgård bakom. Den ena ladan är ombyggd till en festlokal och helgerna är bokade med bröllop och andra tillställningar. De vackra byggnaderna med den fantastiska allén som leder in till innergården behövde en lika vacker trädgård.

Framsidan får en ny parkering och en plats för vigsel under körsbärskronor. Innergården rustas upp mer och den privata baksidan får en pool med ett stort trädäck med grillplats och ett orangeri med utsikt över sädesfälten.

http://www.holmanas.se/

Svedala

En familj utanför Svedala behövde hjälp att få ihop framsidan av deras sluttande trädgård. De skulle bygga ett garage och ville få det att gå ihop med trädgården samt få mer odlingsmöjligheter. Detta resulterade i ett garage med ett tillhörande växthus med odlingsmöjligheter intill. Sluttningen får tydliga avdelningar likt trappavsatser och en större uteplats skapas med stenläggning med plats för umgänge och lek.

Malmö

Lite utanför Malmö ligger detta nybyggda hus med en stor trädgård. Trädgården behöver delas upp i olika rum och anpassas efter familjens ettåriga dotter som vill ha plats för lek.


Bjärred

Framsidan i Bjärred var i behov av en renovering. En stor björk hade precis tagits ner och tomma luckor behövde fyllas för att minska ogräs och minimera skötseln. Plattorna lades om och en sittplats skapades. Perenner med lång blomtid valdes som lockar både fjärilar och bin. En Ullungrönn placerades där björken stod innan för att skapa en grön krona med sprakande höstfärger och bär som uppskattas av fåglar.


Alingsås

Ett nybyggt hus intill en sjö nära Alingsås behövde tåliga växter för karga förhållanden. Perenner som klarar sol, blåst och torka sattes in för att skapa mjuka kontraster till de hårda materialen och som är vackra året runt.

.