Om mig

Trädgårdsfantast som gärna är ute i trädgården från morgon till kväll!

Ritar trädgårdar främst i Skåne men med tjänsten Trädgård på distans finns även möjligheten att rita trädgårdar i hela Sverige.

Är utbildad i Alnarp till Trädgårdsingenjör med designinriktning. Har både under och efter utbildningen arbetat på två olika plantskolor vilket har gett mig bred kunskap på  

Dagligen ser jag positivt på livet. Med rätt inställning är allting möjligt.

Går helst hemma i trädgården och pysslar med både stora och små projekt med min lilla familj.

Återkommer ofta till Alingsås, utanför Göteborg där rötterna finns.

Redan som ung var jag intresserad av trädgård och fick gå hos mormor och morfar och plocka blomsterbuketter och sitta i morfars knä och äta sockerärtor som han skalade åt mig.

Drömmer om när min trädgård växer upp mer och det finns så mycket att skörda att jag får dela med mig till grannar och vänner.

Följ mig gärna på Instagram @tradgardsdesign eller Facebook @Rödhakens Trädgård för att ta del av min vardag fylld med odling, trädgårdsprojekt, tips och idéer.

 

I rödhakens fotspår

Histrorien bakom namnet Rödhakens Trädgård börjar år 1898 då Karl-Gunnar Andéasson föds i Alingsås. Gunnar intresserar sig tidigt för trädgård och arbetar på olika plantskolor i Alingsås.

År 1926 blir han Trädgårdsmästare på Råö gård utanför Kungsbacka. Där startar han en odling för Majoren Herbert Jacobsson och hans fru Karin Jacobsson (fd Broström). Fru Jacobsson som kallades Majorskan var mycket intresserad av trädgård och odling och lät Gunnar odla exotiska frukter, orkidéer och annat spännande hon fick hem från resor i Amerika och andra delar av världen.

Gunnar hade tillgång till fyra stora växthus som han skötte såväl som familjen Jacobssons trädgård. Gunnar hann även arbeta några år för Victor Hasselblad som senare köpte gården.

Gunnars dotter Ann-Britt Carlson (fd Andréasson) är min mormor. Hon har berättat historian för mig och har alltid sagt att Gunnars favoritfågel var rödhaken. Den nyfikna fågeln var alltid med honom när han arbetade och idag när min mormor ser en rödhake ser hon sin far och jag ser min historia.

Jag har sedan liten intresserat mig liksom min mormors far, min mormor och morfar och mina föräldrar av trädgård och blommor. Jag bestämde mig för många år sedan för att gå i rödhakens fotspår.